lilla larsson_sv

Våra varumärken

Hos oss på Lilla Larssons Guld har vi ett brett sortiment av välkända varumärken i olika material och prisklasser. Vårat mål är att det ska finnas smycken för alla!

eFVA aTTLING

Efva Attling  född i Stockholm, gjorde sitt första smycke när hon bara var elva år gammal. Redan vid sexton års ålder var hon lärling hos en av Sveriges främsta silversmeder, Bengt Liljedahl. Kort därefter upptäcktes hon av den legendariska modellmamman Eileen Ford, och en lång modellkarriär tog sin början, med modelljobb över hela världen; Paris, London, Milano och New York. Efva Attlings smycken tillverkas ofta i både guld och silver och vanligtvis med en enkel och tidlös design som passar de flesta.
Hos Efva Attling finner du även förlovningsringar, vigselringar och andra unika smycken som ofta berikas  med tänkvärda budskap.
Efvas specialitet är att leka med ord och uttryck. Detta ger ytterligare en dimension till smyckena. "Och då jag brukade skriva låtar så vill jag fortfarande beröra människor med ord".

Jag kallar mina smycken 'Beauty with a thought'                                                                                  - "Skönhet med en tanke".                                                                  
 


dRAKENBERG sJÖLIN

Drakenberg Sjölin  grundades 2009 av Andrea Drakenberg och Ellen Sjölin. Drakenberg Sjölin är en sparsmakad duo med verksamhet i Gamla Stan i Stockholm, vars signum har blivit de utsökta detaljerna och mångfacetteringen i varje unikt smycke. Kollektionerna är gjorda både i 925 sterling silver och i oxiderat silver för att spegla den skandinaviska kontrasten mellan ljus och mörker.

Varje kollektion är skapad som en familj. Halsband, armband och örhängen designas utifrån samma inspiration och känsla. Gemensamt för familjerna är det klassiska uttrycket och den tidlösa designen. Välj att kombinera flera smycken ur samma familj eller matcha fritt mellan de olika serierna. Material från naturen som löv, kottar från alträd, brutna fröskidor och stenar formar den tidlösa                                                                                              designen. Smyckena andas både styrka och en                                                                                    elegant ömtålighet, inspirerad av svensk natur.


Caroline Svedbom

För över 105 år sedan fanns ett genuint intresse för juveler och hantverk i Svedboms släkt. År 1935 startade Carolines farfar i egen regi som togs över av hennes far – Kenneth. Eftersom Caroline växte upp med smycken var det kanske inte så konstigt att passionen även kom in i hennes liv. Redan som liten följde hon med på mässor – främst i Norra italien och blev inspirerad redan då. Caroline fastnade ofta vid just färgstarka smycken och drömde redan som tonåring om en framtid som smyckedesigner.
 

Efter skolan gick hon gärna till olika pärlbutiker och satt och gjorde sina egna smycken som gavs bort till vänner och familj.
 

När Caroline hade tagit studenten började hennes resa i olika smyckeföretag och år 2014 bestämde hon sig för att fullfyllo sin dröm och designa eget.

En dröm om en färgstark, feminin collection som inspirerats från hennes resor i södra Europa, möte med olika personligheter och passionen för glamourösa juveler.
Idag är Caroline Svedbom Jewelry ett välkänt varumärke och uttrycker färg och feminin design och säljs exklusivt hos modebutiker, hotell och salonger i Sverige, Norge, Spaniel, Grekland, Frankrike och Tyskland.


Edblad

Edblad  är ett svenskt varumärke och bosatta i den svenska skärgården skapar formgivarna Hans och Cathrine Edblad smycken, kläder och inredning för medvetna kunder.
Edblad har sedan starten 2006 vuxit snabbt och finns idag representerade hos fler än 600 återförsäljare i ett tiotal länder. Med hänsyn till vår omvärld skapar Hans och Cathrine hållbara produkter, både när det gäller kvalitet och design. Hans och Cathrine designar även till förmån för olika organisationer, samtliga med fokus på utsatta barn och miljöfrågor.
Edblads smycken är tillverkade av 316L kirurgiskt stål och är nickelsäkra enligt EUs nickeldirektiv. Edblads smycken i roséguld och mässing är gjorda av rostfritt stål. Stålet har ett överdrag av roséguld respektive mässing,          en så kallad plätering. 
Alla stenar i deras smycken är syntetiska och                                                                                       kallas Cubik zirkoner.

 
Skötselråd
Rostfritt stål är ett tåligt material som håller sig fint länge. Stålet svartnar inte vilket betyder att du aldrig behöver putsa upp dina smycken. Smycken med plätering bör i möjligaste mån inte utsättas för vatten, parfym, svett eller kemikalier då ytan slits. För alla smycken med stenar gäller samma sak då infästningen av stenarna kan förstöras.
Ta alltid av dig dina smycken när du går och lägger dig, då du kan fastna och slita sönder t ex ett halsband eller armband. Vill du göra rent dina smycken så använd ett milt diskmedel, ljummet vatten och en mjuk trasa eller tandborste. Var varsam med stenarna.

Blomdahl

Blomdahl  Tycker du om vackra smycken? Det gör vi också! Vi tycker dessutom att du ska kunna bära vackra smycken utan oro för nickel, kadmium, bly och andra olämpliga ämnen. Och att dina barn eller barnbarn ska ha samma möjlighet. Därför finns Blomdahl håltagning och smycken, ett tryggt sätt att vara fin varje dag. Blomdahl är hudvänliga smycken utvecklade i samråd med hudläkare. Bevisat snälla smycken.

Många allergiker som prövat våra smycken vittnar om att de för första gången på länge kan bära smycken utan besvär. Du väljer mellan noga utvald plast och titan, av ren medicinsk kvalitet.

 

thomas sabo

Thomas Sabo tillverkar smycken och accessoarer med hög modegrad som passar för alla tillfällen. Företaget grundades i Tyskland 1984 och är idag känt världen över för sin utmärkande design, känsla för material och detaljer.
Thomas Sabo är idag ett av de ledande varumärkena i Europa för silversmycken.

Alla Thomas Sabo smycken har en hög finish och kvalitet.                                                                                                   
Här finns smycken för alla, att unna sig själv  eller att ge bort som en uppskattad present.


 

Arock

AROCK  är ett ungt svenskt varumärke som skapar smycken till män i alla åldrar, oavsett om man vågar sticka ut lite extra eller bara vill ha ett smycke som är stilrent och elegant. Varumärket är väl känt för sin starka och skandinaviska design och säljs i ca 170st butiker runt om i Norden. AROCK inspireras av kontraster och söker alltid ingjuta detta i sin design. Mjukt mörkt mattsvart och brunt läder möter hårt blankt och mattborstat stål. Kontrasterna skapar ett spännande och dynamiskt möte, ett manligt, stilrent och övertygande uttryck.AROCK släpper nyheter två gånger per år.Kollektionen består av halsband, armband, ringar samt manschettknappar i gediget rostfritt 316 stål och äkta italienskt läder av högsta kvalité. Alla våra smycken är nickel, bly och kadmium fria enligt EUs krav. Smyckena är lätta att mixa och kombinera för att passa bärarens  personliga stil. Allt från välstruket dressat till rockigt och djärvt. AROCK ska bäras av coola killar, snygga män, fagra farbröder och goa gubbar.

Rosefield

Rosefield klockor kombinerar den nederländska minimalistiska designen med den moderna estetiken från New York. Resultatet är en serie moderna modeklockor med förmåga att förstärka din stil. 

I korthet är ROSEFIELD klockor en hyllning till de stora känslorna, energin och den tolerans som är typisk för såväl Amsterdam som New York City.

  Gynning Jewelery

Gynning Jewelery 
Carolina Gynning står för en färgsprakande, artistisk och sprudlande smyckesdesign. Hos oss kan du välja bland hela Gynning Jewelry’s smyckeskollektion i form av örhängen, halsband, armband och ringar. Carolina ställer sig helt öppen inför skaparprocessen och vet sällan på förhand i detalj hur ett smycke kommer att ta form. Carolina använder sig ofta av en fjäril som symbol i sina målningar – något som även går igen i hennes smycken.

Smycken från Gynning Jewelry tillverkas i  925 sterlingsilver och levereras i en exklusiv originalask med en unik och snygg förvaringspåse.

     Gense mema/gab

Gense MEMA/GAB  har tillverkat silverbestick i mer än 150 år och är idag Nordens största tillverkare och en av Europas ledande producenter av silverbestick. All tillverkning sker i Eskilstuna där skickliga silversmeder och formgivare har fört traditionen vidare genom åren och lämnat spår i historien med tidlös design.

Hos Lilla Larssons Guld hittar du ett stort urval av MEMA/GAB's matsilver, både i nysilver och äkta silver: Chippendale, Olga, Svensk och Rosenholm för att nämna några. Besticken kombinerar kvalitet, tradition och funktion - ett tydligt bevis på det är att MEMA/GAB är Kunglig Hovleverantör!

       Olivia Burton

Storyn bakom Olivia Burton
Det brittiska accessoarmärket grundades av bästa vännerna och ex-modeköparna Jemma och Lesa, som träffades på deras första dag vid London College of fashion. Det var där de märkte en brist på marknaden för klockor som hade verkligt kreativa och vackra mönster för modemedvetna kvinnor. 
Med detta i åtanke och en inspirerande känsla började de designa sina egna klockor.     
De delar en kärlek till design, en passion för att starta ett eget företag och en ömsesidig kamp för att hitta en klocka som de själva ville ha på sig.
Olivia Burton är ett varumärke som riktar sig till kvinnor i alla åldrar som vill och vågar sticka ut.